www.jaapvankeulen.nl | sounddesign composition

Sweat Baby Sweat | Frascati | Jan Martens

 

Foto: Klaartje Lambregtse

 

Sweat Baby Sweat | Frascati ProductiesJan Martens


Voor deze choreografie maakte ik een bezwerende, experimentele score, met langzaam over elkaar rollende, minimalistische loops.


Moos van den Broek in De Theaterkrant over Sweat Baby Sweat:

...Sweat Baby Sweat is een voorstelling waarin de eenvoud schittert....Jaap van Keulen componeerde een uitgekiende en fraaie soundscape, die soms aanzwelt maar ook steeds weer wegebt en stiltes laat. Wanneer het duo langzaam van elkaar losweekt in een ritme, waarbij eerst de bovenlichamen zachtjes op en neer deinen en daarna ook de rest van het lichaam, weet Martens het lied van de Amerikaanse singer-songwriter Cat Power, waarvan we de eerste strofe al kenden, slim in te zetten als commentaar....Sweat Baby Sweat
gaat over allesoverheersende liefde. Waar zou het anders over moeten gaan? Twee mensen proberen er iets van te maken, want met twee is beter dan alleen, dat weet iedereen. Jan Martens laat zich inspireren door de onuitputtelijke bron van liefdesgeschiedenissen in literatuur, film, theater, dans en natuurlijk de realiteit. Een voorstelling over de liefde dus, met aantrekken en afstoten, hunkering en verlangen. Twee lijven gaan de confrontatie aan met elkaar, met bewerkte popsongs en met de verwachtingen en de ergernissen die bij de liefde - bij een liefdesrelatie horen. Een moderne paringsdans: naïef, hardvochtig, een beetje hopeloos, maar ook herkenbaar en verwarmend.

Sweat Baby Sweat is a new step into the investigation on the symbiosis of storytelling and abstraction,
which started with the previous production 'a small guide on how to treat your lifetime companion'.
Working together with a video designer and a composer, sweat baby sweat becomes a work in which composed music and projected text take an important role next to the moving composition.

Departure point is again the most cliché theme ever: a relationship between a man and a woman.
By adding love song lyrics and by moments even mellow music one would expect a very theatrical approach, 
but the contrary is true. 
The result is a one hour performance in which a lifetime is passing.

 


choreography Jan Martens | Performance Kimmy Ligtvoet & Steven Michelmusic Jaap van Keulen | Coach Peter Seynaeve | produced by Frascati | met dank aan SummerStudios Brussel.